De zaterdag staat traditioneel in het teken van geschiedenis, kunsten en ambachten.

Hoever Huis & Hof Tour

Een unieke rondreis door het dorp bij de mensen thuis en in een aantal zeer bijzondere tuinen waarvan menigeen het verhaal allang vergeten is. Op verschillende locaties in het dorp openen bewoners hun historische huizen en tuinen of hofjes. Hier kunt u een stukje van de geschiedenis beleven. Een unieke rondreis door het dorp bij de mensen thuis en in een aantal zeer bijzondere tuinen waarvan menigeen het verhaal allang vergeten is.Groepen van 10 tot 12 personen volgen aan de hand van een plattegrond een route langs de deelnemende huizen en hofjes.Elk huis biedt een culturele verrassen, én, in elk huis staat een hapje en een drankje voor u klaar. De Hoever Huis & Hof tour start om 10:30 uur en duurt tot ongeveer 14:30 uur. Deelname bedraagt € 25,- per persoon. Wilt u deelnemen? Mail dan  naar info@hoeverheerlijkheid.nl.

Hoever Heerlijkheid

Van 13:00 uur tot 18.00 uur, kunt u doorlopend genieten van:

Demonstraties van oude ambachten:
Er is een tingieter,  touwslager, houtdraaier, leerbewerker, hoefsmid en het midwinterhoorn gilde.

Kunst
Exposities  |  kramen  |  plein air schilders

Hoever Heerlijkheden, eten en drinken
*  Er zijn terrassen en kramen met (oudhollandse) Heerlijkheden.

Kinderactiviteiten
Bij verschillende ambachten mogen de kinderen zelf iets maken, de kunstenaars onder hen kunnen tekenen met Philip Hopman. Een echte kinderboeken tekenaar en vader van Boer Boris.

Muziek

in en rondom de verschillende locaties.

Hoever DorpsDiner

Na afloop van de Hoever Heerlijkheid vindt het DorpsDiner plaats. (aanvang 18:00 uur) Bij mooi weer schuiven we in de tuin van Hoeve Overslot aan lange tafels aan. Voor € 12,50 neemt u deel aan het buffet, inclusief proeverijtje van onze beroemde lokale brouwerij Sancti Adalberti. U kunt een plaatsje reserveren via info@hoeverheerlijkheid.nl.

 

Hoever Veiling

Elk jaar maken Egmondse kunstenaars unieke kunstwerken die geveild worden tijdens de Hoever Veiling. Deze vindt plaats in de Slotkapel. Aanvang 17:00 uur.