Programma zaterdag 9 juni 2018

Hoever Heerlijkheid (14:00 )

Vanaf 14.00 uur start het nieuwe onderdeel: de Hoever Heerlijkheid, waarmee wij mensen van binnen en buiten het dorp meenemen in de historie van ons mooie dorp en waarvoor wij het slotkwartier omtoveren tot een beleving van kunst, cultuur, eten, drinken, muziek en spel. Dit jaar in de sferen van de late middeleeuwen, in het kader van het Lamoraaljaar.  

Bekende Egmondse kunstenaars exposeren in open ateliers op verrassende locaties in de route. De Slotkapel, Galerie de Kapberg, Hoeve Overslot, Huys Egmont en Hofstede Vredevelt dragen allemaal bij aan een verrassend programma. Er zijn  terrassen en kramen met Hoever Heerlijkheden, er is muziek, er zijn oude ambachten en spelen te zien en te beleven en er worden verhalen verteld over de rijke geschiedenis van Egmond aan den Hoef. Op de Slotruïne wordt gejaagd met roofvogels en bij de Slotkapel kunt u terecht bij antiquair Kramer, om uw kunst (of kitsch) te laten taxeren. Speciaal voor deze dag gaan Egmondse schoolkinderen aan de slag met een kunstproject. De resultaten daarvan zijn op 9 juni overal op de route te bewonderen. Meer informatie is ook te vinden op www.HoeverHeerlijkheid.nl 
Daarnaast hebben lokale kunstenaars, elk in hun eigen stijl, Hoever Tegeltjes beschilderd. Deze zijn vooraf te bekijken én te reserveren via 
www.hoeverheerlijkheid.nl Op 9 juni 17:00 wordt ook een aantal van deze miniatuur kunstwerkjes geveild. 

Hoever Dorpsdiner  (18:00) en Slotconcert (20:30)

Vanaf 18:00 uur is er een gezamenlijk Hoever Dorpsdiner bij Hoeve Overslot en vanaf 20:30 uur treedt kleinkunstenaar Max Douw (www.maxdouw.com) op in de Slotkapel.

Kaarten voor het Dorpsdiner en/of voor de voorstelling “Gekkenhuis”  van Max Douw (beide € 10,-) kunt u bestellen door een mail te sturen naar info@hoeverheerlijkheid.nl.

Huis & Hof Tour (11:00)

Met de Hoever Huis & Hof Tour laten we de rijke geschiedenis van Egmond aan den Hoef herleven! Ommuurde tuinen, oude boerderijen als Hofstede Vredeveld en Hoeve Overslot leveren het zichtbare bewijs van de bloeiperiode van Egmond aan den Hoef. Op vijf locaties in het dorp openen bewoners hun historische huizen en tuinen of hofjes. Hier kunt u een stukje van de geschiedenis zien, beluisteren of zelfs proeven. Een unieke rondreis door het dorp bij de mensen thuis en in een aantal zeer bijzondere tuinen waarvan menigeen het verhaal allang vergeten is Klik hier voor meer informatie.

Kijk op www.hoeverheerlijkheid.nl of  er nog plaatsen beschikbaar zijn of schrijf u in voor volgend jaar door een mail te sturen naar hoevertour@gmail.com.