top of page

zaterdag 10 juni 2023

De Hoever Heerlijkheid

Op zaterdag 10 juni 2023 wordt het Slotkwartier van Egmond aan den Hoef omgetoverd in een beleving van kunst, cultuur en historie: De HoeverHeerlijkheid.

Wat is er allemaal te doen?

11.00-17.00 uur Ambachtenmarkt

Oude ambachten, historische spelletjes, straattheater, muziek, terrassen, plein air schilders en portrettekenaars, kramen met handelswaar... Het wordt weer een drukte van belang aan de Slotweg. 

Workshop Philip Hopman

Om 13 uur geeft Philip Hopman een workshop tekenen in de Slotkapel. Kom je ook?

Doe je ook mee aan de kleurwedstrijd? Je kleurplaat kun je op zaterdag vanaf 12 uur inleveren

in de Slotkapel.

Workshop Philip Hopman.jpg
Kleurplaat Philip Hopman 2023.jpg

Rondje Paardentram

Dit rondje staat in het teken van de vele neringen (winkels, herbergen en ambachten) die de oude kern van Egmond aan den Hoef rijk was in de periode 1900 - 1920. Vertellers die meerijden op de paardentram putten uit de verhalen van Stichting Historisch Egmond, maar vooral ook uit verhalen van mede-dorpsgenoten, vaders, moeders, opa's en oma's over die tijd.

Ontmoet Historische Egmonders

De geschiedenis van het geslacht van Egmont gaat meer dan 13 eeuwen terug. Veel belangrijke Europese koningshuizen zijn (nauw) verwant aan de graven van Egmond. In de voorbije eeuwen zijn vele beroemde figuren zoals Lamoraal van Egmont, René Descartes, medeoprichter van van de VOC Isaac le Maire, burgemeester van Amsterdam Nicolaas Witsen en de schilders Gary Melcher, George Hitchcock en Cornelis Jetzes, verbonden geweest met Egmond. Hoe? Dat vertellen ze graag 'zelf' tijdens de Hoever Historie Route.

Rondleidingen Slotkapel

Als er één kenner is van de geschiedenis Slotkapel, dan is het wel Jos Hof.

Hij neemt u graag mee op een rondleiding waarbij u de klokkentoren beklimt. 

De rondleidingen starten zodra een groep uit ongeveer 10 deelnemers bestaat.

 

Kunstroute

Lokale kunstenaars die regionaal, landelijk en soms zelfs internationaal bekend staan om de hoge kwaliteit van hun werk exposeren op verrassende locaties in het Slotkwartier.

17.00 uur Hoever Kunstveiling

Elk jaar maken Egmondse kunstenaars unieke kunstwerken die geveild worden tijdens de Hoever Kunstveiling in de Slotkapel.

Vanaf 16.30 is de inloop en kunt u rustig alle kunstwerken bekijken.