top of page

Programma zaterdag 14 juni 2025

De Hoever Heerlijkheid:

Egmond door de eeuwen heen

Op zaterdag 14 juni 2025 wordt het Slotkwartier van Egmond aan den Hoef omgetoverd in een beleving van kunst, cultuur en historie: De HoeverHeerlijkheid.

Wat is er allemaal te doen?

Om u een idee te geven ziet u hieronder het programma van 8 juni 2024.

Zodra het programma van 2025 bekend is, ziet u dat op deze pagina.

11.00-17.00 uur Ambachtenmarkt

Oude ambachten, historische spelletjes, straattheater, muziek, terrassen, plein air schilders en portrettekenaars, kramen met handelswaar... Het wordt weer een drukte van belang aan de Slotweg. 

Het programma in 2024: 

13.00-16.00 uur Rondje Paardentram

Dit rondje staat in het teken van de vele neringen (winkels, herbergen en ambachten) die de oude kern van Egmond aan den Hoef rijk was in de periode 1900 - 1920. Vertellers die meerijden op de paardentram putten uit de verhalen van Stichting Historisch Egmond, maar vooral ook uit verhalen van mede-dorpsgenoten, vaders, moeders, opa's en oma's over die tijd.

Op de Slotruïne: terug naar de middeleeuwen. En verder....

Op de slotruïne waan je je in de middeleeuwen. Huys Egmont heeft de Compagnie van Breederode bereid gevonden om ons kennis te laten maken met hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Kwakzalvers, heksen en nonnen
Als het om de beroepen van weleer gaat, is Theatervereniging de Flierefluiters de aangewezen groep om deze tot leven te brengen. Op de markt kun je de narren van het kasteel tegen het lijf lopen en als je je niet zo lekker voelt, staat de kwakzalver voor jou gereed. Wil je je eigen toekomst weten? Spannend! Schuif aan in de tent van de waarzegster en je weet waar je aan toe bent. Heksen hadden het in vroeger tijden zwaar en ze waren hun leven niet zeker. We hebben er toch twee gevonden, maar kijk uit! En uit het klooster van weleer is zal een non ons helpen om op het rechte pad te blijven.

Wat is er te doen in Huys Egmont?

Huys Egmont is het bezoekerscentrum tegenover de slotfundamenten en hier kan jong en oud terecht voor informatie over het kasteel, de bewoners en ook over algemene historische zaken. 

 

Dit jaar is er ook een leuke expositie over de Herenweg, vol met foto’s van hoe deze belangrijke weg er 100 jaar geleden uit zag.


Voor kinderen is er altijd veel te doen

van puzzelen tot levend ganzenbord

Kunstroute

Lokale kunstenaars die regionaal, landelijk en soms zelfs internationaal bekend staan om de hoge kwaliteit van hun werk exposeren op verrassende locaties in het Slotkwartier.

17.00 uur Hoever Kunstveiling

Elk jaar maken Egmondse kunstenaars unieke kunstwerken die geveild worden tijdens de Hoever Kunstveiling in de Slotkapel.

U kunt de kunstwerken de hele dag zien bij de infokraam van het HoeverDorpsfeest, centraal op de markt. Hier kunt u ook een bod uitbrengen op uw favoriete tegeltje. Heeft u het winnende bod? U weet het tijdens de veiling!

Nieuwsgierig naar de tegeltjes? Kijk hier.

18.00 uur Hoever Dorpsdiner - UITVERKOCHT

Aan lange tafels genieten bezoekers en bewoners van een gezamenlijke maaltijd op het pad naar de Slotkapel. De maaltijd wordt tegen een kleine vergoeding verzorgd door lokale horeca ondernemers.

 

De maaltijd wordt opgeluisterd met gezellige (accordeon)muziek van André Vrolijk. Alleen al voor zijn muziek wil je er bij zijn! 

Waar kun je André Vrolijk van kennen?

Nou, is muzikaal leider van het Zwanenkoor uit Amsterdam én hij is accordeonist bij de concerten van de Toppers en diverse andere artiesten.

Inloop is vanaf 18.00 uur

Aanvang diner is om 18.30 uur

bottom of page