top of page

zaterdag 8 juni 2024

De Hoever Heerlijkheid

Op zaterdag 8 juni 2024 wordt het Slotkwartier van Egmond aan den Hoef omgetoverd in een beleving van kunst, cultuur en historie: De HoeverHeerlijkheid.

Wat is er allemaal te doen?

TIP: kijk onderaan de pagina voor een overzicht van de activiteiten met tijden.

11.00-17.00 uur Ambachtenmarkt

Oude ambachten, historische spelletjes, straattheater, muziek, terrassen, plein air schilders en portrettekenaars, kramen met handelswaar... Het wordt weer een drukte van belang aan de Slotweg. 

Rondje Paardentram

Dit rondje staat in het teken van de vele neringen (winkels, herbergen en ambachten) die de oude kern van Egmond aan den Hoef rijk was in de periode 1900 - 1920. Vertellers die meerijden op de paardentram putten uit de verhalen van Stichting Historisch Egmond, maar vooral ook uit verhalen van mede-dorpsgenoten, vaders, moeders, opa's en oma's over die tijd.

Ontmoet Historische Egmonders

De geschiedenis van het geslacht van Egmont gaat meer dan 13 eeuwen terug. Veel belangrijke Europese koningshuizen zijn (nauw) verwant aan de graven van Egmond. In de voorbije eeuwen zijn vele beroemde figuren zoals Lamoraal van Egmont, René Descartes, medeoprichter van van de VOC Isaac le Maire, burgemeester van Amsterdam Nicolaas Witsen en de schilders Gary Melcher, George Hitchcock en Cornelis Jetzes, verbonden geweest met Egmond. Hoe? Dat vertellen ze graag 'zelf' tijdens de Hoever Historie Route.

Rondleidingen Slotkapel

Als er één kenner is van de geschiedenis Slotkapel, dan is het wel Jos Hof.

Hij neemt u graag mee op een rondleiding waarbij u de klokkentoren beklimt. 

De rondleidingen starten zodra een groep uit ongeveer 10 deelnemers bestaat.

 

Kunstroute

Lokale kunstenaars die regionaal, landelijk en soms zelfs internationaal bekend staan om de hoge kwaliteit van hun werk exposeren op verrassende locaties in het Slotkwartier.

17.00 uur Hoever Kunstveiling

Elk jaar maken Egmondse kunstenaars unieke kunstwerken die geveild worden tijdens de Hoever Kunstveiling in de Slotkapel.

Vanaf 16.30 is de inloop en kunt u rustig alle kunstwerken bekijken. 

 

18.00 uur Hoever Dorpsdiner

Bewoners en bezoekers genieten aan het eind van de dag aan lange tafels van een gezamenlijke maaltijd. Deze wordt tegen een kleine vergoeding verzorgd door lokale horeca ondernemers. De maaltijd wordt opgeluisterd met gezellige (accordeon)muziek. Klik op onderstaande afbeelding om kaarten te bestellen.

Inloop is vanaf 18.00 uur

Aanvang diner is om 18.30 uur

 

bottom of page